Een massage in Dordrecht: Massagetherapie in Nederland

Massage Dordrecht

In Nederland associeert men massages vaak met chique kuuroorden of resorts. Het is echter niet langer nodig om naar een kuuroord te gaan om een massage te krijgen. Er zijn tal van plaatsen waar u thuis, op het werk of zelfs op reis een goede massage kunt krijgen. Sommige mensen noemen dit zelfmassage of Zweedse massage. Als je hebt gehoord van andere landen met soortgelijke soorten massages, dan heb je gelijk; zij hebben ook hun eigen versie. Thailand heeft er bijvoorbeeld zijn eigen naam voor: thaise massage. Het is mogelijk dat sommige van deze namen je hetzelfde in de oren klinken als je uit een ander land of cultuur komt, maar maak je geen zorgen; ze zijn niet allemaal hetzelfde. Bovendien, het krijgen van een massage in Dordrecht en andere locaties in Nederland betekent niet dat het zal een arm en een been kosten ook niet. Dat komt omdat de etablissementen betaalbare tarieven bieden in vergelijking met hoe luxe deze kuuroorden lijken te zijn.

Wat is een Zweedse massage?

Zweedse massage is een vorm van massage die in veel landen erg populair is. Het is een type massage dat is afgeleid van de Zweedse traditie van fysiotherapie. Het woord Zweeds betekent 'Zweeds', terwijl massage is afgeleid van het Griekse woord, 'massein', dat 'uitvoeren' betekent. Deze massagestijl richt zich op het verbeteren van de energiestroom in uw lichaam en geest. U krijgt een therapeutische, diepgaande Zweedse massage die gericht is op uw behoeften. De massage wordt gewoonlijk uitgevoerd terwijl u op een massagetafel of op een speciale massagebank ligt.

Bij dit type massage worden veel olie en hete stenen gebruikt om uw spieren op te warmen en uw geest te ontspannen. Het kan zeer ontspannend zijn, vooral voor mensen die gestrest zijn of veel pijn hebben. Het is niet alleen voor mensen die van olie houden; veel mensen vinden het heerlijk om te ontspannen.

Hoe werkt een Thaise massage?

Thaise massage staat bekend als een zeer ontspannende behandeling. De persoon die de behandeling uitvoert, zal meestal zijn vingers en handpalmen gebruiken om een combinatie van olie, acupressuur en druk op je lichaam uit te oefenen. Ze zullen verschillende oliën gebruiken, zoals gemberolie, om je te kalmeren, of misschien zal ze kruidenextracten gebruiken om je energie op te peppen. Thaise massage wordt vaak gecombineerd met reflexologie, waarbij de masseuse je lichaam zal manipuleren door op bepaalde delen van je voeten, handen, oren en gezicht te drukken. Ze zullen hun voeten gebruiken om je benen te masseren en hun handen om je armen en voeten te masseren. Ze zullen ook uw oren manipuleren om u te kalmeren of misschien hun handen gebruiken om uw hoofdhuid te masseren om ontspanning en relaxatie te bevorderen.

Massage Dordrecht

Als u uzelf wilt verwennen met wat zelfmassage, kunt u deze Japanse techniek proberen. Je hebt geen apparatuur zoals een massagetafel nodig. Je kunt het doen terwijl je ontspant op je bed of terwijl je op je stoel zit. Sommige mensen beweren zelfs dat het beter is dan een massage. De massagetherapeut gebruikt alleen zijn handen, vingers, ellebogen en knieën om druk uit te oefenen op je spieren. Hij zal vaak zijn handpalmen gebruiken om uw spieren te kneden en zijn vingers om druk uit te oefenen op uw knopen en pijnen.

Dit is een zeer unieke vorm van massage die zeer populair is in Aziatische landen. Je kent het misschien als shiatsu, tai chi of qi gong. Het is allemaal hetzelfde, alleen wordt de massage uitgevoerd met een focus op genezing in plaats van ontspanning.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede massagebehandeling, ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een aantal goede Nederlandse massageplekken in Dordrecht en andere steden in Nederland bekeken. Ze bieden allemaal geweldige massages tegen betaalbare prijzen. De volgende keer dat je je gestrest voelt of wilt ontspannen, ga dan naar een van deze plekken en laat de therapeuten voor je zorgen!

Uiteindelijk gaat het allemaal om persoonlijke voorkeur. Als je iets nieuws wilt proberen of je houdt van een bepaald soort massage, ga er dan voor. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen. Trouwens, iets voor jezelf doen is altijd beter dan voor je partner zorgen.