Hoe koop ik een tweedehands auto?

Autobedrijf Fijnaart

Of u nu een tweedehands auto koopt of een gloednieuwe auto, het inruilen van uw huidige auto is gratis en gemakkelijk. Echter, voordat u begint, zijn er een paar dingen die u moet weten over inruilen. Degene die u heeft ingeruild kan de auto niet terugbrengen naar de dealer en geld toevoegen aan de prijs van de auto die u koopt. Dit betekent dat u het geld zelf zult moeten verzamelen. Hier is hoe het werkt.

Elke keer dat u naar de dealer gaat, moet u een cheque op uw bankrekening hebben staan. Ga naar de dealer met een kopie van deze cheque. De inruilprijs is dan gegarandeerd gelijk aan de geadverteerde prijs op het voertuig.

U moet dan een bill of sale hebben die alle informatie bevat over uw inruil. Deze factuur van de verkoop moet de naam van de koper en de naam van de verkoper hebben. Het moet ook de unieke voertuig-ID en het VIN vermelden.

Op de factuur van de verkoop, onder het kopje “slak” moet een regel die vermeldt dat het voertuig wordt verkocht in een prive-deal. Vermeld ook het jaar, merk, model en het serienummer van het voertuig. Onder elke rubriek moeten de volgende gegevens staan: de datum van de transactie, de naam van de koper en de naam van de verkoper.

Op het verkoopbewijs moet ook worden vermeld dat het voertuig tussen 1 jaar en 3 jaar oud is. Dit is om de leeftijd van het voertuig te bepalen. Er moet ook op staan dat het voertuig rijdbaar is of dat de samensteller het voertuig kan besturen. Tevens dient te worden aangegeven dat er geen geld verschuldigd is op het voertuig. De belangrijkste gegevens moeten worden vermeld: het type aan wie het voertuig wordt verkocht, de prijs waartegen het voertuig wordt verkocht en de contactgegevens van de koper en verkoper.

Wanneer u naar het perceel van de dealer gaat, zorg er dan voor dat u het voertuig bekijkt voordat u er een proefrit in maakt. Dit is om er zeker van te zijn dat er geen verborgen problemen in de auto zijn. Wanneer u een proefrit maakt met het voertuig, rijd dan zo lang als het goed voelt. Als de auto een beetje hard rijdt, kan dit erop wijzen dat er iets mis is met de transmissie. Als u op een rechte weg rijdt, let dan op hoe het voertuig accelereert en wat het wordt als u uw voet neerzet.

Het is sterk aanbevolen dat u niet een definitieve beslissing over het kopen van het voertuig te maken totdat je een kans hebt gehad om het te nemen voor een performance proefrit. Er zijn veel autoclubs voor eigenaren van muscle cars, dus zorg ervoor dat u hun mening vraagt voordat u uw definitieve aankoop doet. U moet ook kijken op verschillende websites van dealers om ervoor te zorgen dat ze bieden verschillende prijzen op de muscle car die je in gedachten hebt.

Na het proefrijden van de auto, als je nog steeds het gevoel dat er problemen zijn met de auto, moet u een telefoontje rechtstreeks naar de dealer. Wanneer een verkoper komt naar de locatie, moeten zij u voorzien van een nauwkeurige offerte van hoeveel de auto die u overweegt waard is. Ze kunnen u ook voorzien van andere perspectieven genomen op het voertuig als je vraagt.